Her Erkeğin Mutlaka Sahip Olması Gereken 5 Ayakkabı Modeli

10-07-2018 17:48
Her Erkeğin Mutlaka Sahip Olması Gereken 5 Ayakkabı Modeli

Stilin tamamlayıcısı olan ayakkabılar, moda dünyasında kendi hikayelerinin başkahramanı olabilecek kadar önemlidirler. Ayakkabıların zorunluluktan doğan kullanımı, onlar üzerine farklı bir şeyler anlatmaya engel değildir. Günümüzde mevsime, kullanım alanına, trendlere göre pek çok farklı ayakkabı tercihi yapmanın mümkün olduğunu görüyoruz, her erkeğin dolabında olması gereken 5 farklı ayakkabı modelini ve bu ayakkabı modellerinin farklı kullanımlarını öğrenerek binlerce seçenek arasından size en uygun ayakkabı modellerini kolayca bulabilirsiniz.

1-Günlük (Casual) Ayakkabı

Günlük ayakkabılar, rahatlığı ön planda tutmalarıyla öne çıkan, abartısız modellerden oluşuyor. Kimi zaman spor ayakkabıların yerini tutsalar da günlük ayakkabıların aktif spor için kullanılamayacağı ortada.

Casual model bir ayakkabıyı iş hayatında da kullanmak isterseniz, ayakkabınızın düz renklerde ve olabildiğince sade bir model olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Unutmayın; günlük ayakkabılar artık takım elbiselerinizin altında bile tercih edilebilecek kadar popüler hale geldi. Klasik şıklığı günün rahatlığına uyarlamak için gri bir takım elbise ve ona ek olarak beyaz günlük ayakkabıları tercih edebilirsiniz.

2-Spor Ayakkabı

Aktif bir günlük hayatın en önemli unsurlarından biri olan spor ayakkabı, spor yapsanız da yapmasanız da dolabınızın olmazsa olmazlardan. Son dönemlere bakıldığında farklı performans türleri açısından değerlendirilen spor ayakkabıların bir diğer özelliği de klasik veya günlük ayakkabılara alternatif olabilecek kadar şık olmaları. Günümüzde, bir davette, defilenin en ön sırasında veya önemli bir toplantı masasında bile spor ayakkabılarla karşılaşmak mümkün.

Seçiminiz sırasında dikkat etmeniz gereken nokta ise, hava giriş çıkışı sağlayan, gün boyunca içerisinde rahat edilebilecek modellerdir. Performansa dayalı sporlar için özelleştirilmiş modeller dışında, günlük hayatta kullanılabilecekyürüyüş ayakkabıları giderek hızlanan şehir hayatına adapte olmak isteyen erkekler için önerilmektedir.

3-Klasik Ayakkabı

Erkeklerin gardırobunun baş tacı olanklasik ayakkabılarzaman zaman günlük kullanıma geçiş yapsalar da aslında önemli gecelerin yıldızı olmak için tasarlanmışlardır.

Klasik ayakkabı modelinizin sivri burunlu veya küt burunlu olması, kişisel zevkiniz yerine tamamen fiziksel yapınızla ilgili olduğu için, bu konuda etrafınızdan öneri almak pek mümkün görünmüyor. Dikkat etmeniz gereken nokta; ayak yapınıza en uygun kalıbı bulup, bu kalıba sahip farklı renk, işleme, desen, taban kalınlığı gibi konularda değişiklik gösteren klasik ayakkabılar arasından sizi en iyi yansıtacak olanı bulmak.

4-Espadril

Havaların soğuması,espadril gibi yazlık ayakkabıları satın almak için engel değildir. Aksine, yaz aylarına olan özlemimizi az da olsa dindirebildiği için espadrilleri göz önünde bulundurmak herkese çok iyi gelecektir. Espadril, çoğu zaman kauçuk veya hasır tabanlı olarak üretilen, bez ayakkabılara verilen genel bir isimdir. Özellikle hava sıcaklığının yükseldiği yaz aylarında dikkatimizi girenespadril modelleri, ilkbahar ve sonbahar gibi geçiş mevsimlerinde de sıkça tercih edilir hale geldi. Farklı desenleri sayesinde sıra dışı bir görünümün yanı sıra günlük şıklığı tamamlayacak düz renk espadril modelleri erkeklerin vazgeçilmezi haline gelmiştir.

5-KışlıkBot

Sonbahar ve kış mevsimlerinde, havanın karşımıza çıkacağı durumu kestirmek kolay değil. Özellikle soğuk mevsimlerde yeniden karşımıza çıkan botlar, adeta tam zamanında yetişen birer süper kahraman gibiler. Dolabınızın olmazsa olmazı haline gelebilecek botları seçmek içinse önünüzde pek çok farklı yol var. Alacağınız botların boyunu, ihtiyaçlarınıza göre belirlemeniz gerekir. Fazla yağış alan bir şehirde yaşıyorsanız uzun botları tercih etmelisiniz. Eğer gün içerisinde kapalı mekanlarda zaman geçiriyorsanız ve botlarınızı sadece evden işe, okula, yakın mesafedeki bir yere giderken kullanacaksanız kısa botları tercih edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.